tisdag 13 november 2012

Risotto med trattkantareller och majskycklingbröst

På min vän Fridas begäran...


2 pers

Risotto
3 dl Carnaroli ris
2 Charlottenlökar, finhackade
ca 1 dl torkade trattkantareller
2 dl riven parmesanost
2 liter vatten
2 fond "du chef" chicken
1 msk smör
1 msk rapsolja

2 Majskycklingbröst
1 msk smör
Salt och peppar

Apelsin och granatäppelsås
1 Apelsin, pressad saft
1 granatäpple, pressad saft
0,75 dl röd vinbärsgelé
1 msk dijonsenap
salt

Koka upp vattnet och buljongen i en kastrull. Låt sjuda på svag värme.
Fräs charlottenlöken lätt i en panna eller kastrull med höga kanter utan att det tar färg. 
Tillsätt riset. Smula sönder trattkantarellerna och tillsätt även dom. 
Häll i lite i taget av buljongen och låt sakta koka in tills riset har lagom konsistens
med lite kärna i mitten. Det kan hända att inte all buljong behövs.
Stek under tiden kycklingbrösten i smör så dom går en fin yta. Lägg över i en form och ugnsstek på 125 grader till en innertemperatur på 72 grader .

Pressa saften av en apelsin och ett granatäpple i en kastrull. Tillsätt
vinbärsgelén och dijonsenap och koka upp under omrörning. 
Låt koka ca 2 minuter och ta sedan bort från plattan.

Servera med hyvlad parmesan och smörstekt grön sparris. 

2 kommentarer:

Frida sa...

Tack och bock! :)

Anna sa...

Varsågod:)