Foto: Två rum och kök
Här kommer ett av mina recept.
0,5 kg blandfärs (helst 50/50 nöt fläsk)
0,5 röd chili, finhackad
2 vitlöksklyftor, hackade
2 msk soya
4 msk riven färsk ingefära
15 små salladslökar, finhackade
2 krukor koriander, hackad
2 pak choi, finhackad (asiatisk kål, inte nödvändig att ha med)
1 förpackning färska böngroddar, hackade
Fräs färs och ha sedan i lök och vitlök. Blanda i resterande men spar koriandern och lägg ner i slutet.
Lägg ut färsen i mitten av dumplingsplattan och stryk lite vatten runt kanterna innan du trycker ihop degen och formar till en dumpling.
Lägg sedan på antingen bananblad eller smörpapper i bambuångaren och placera över en kastrull med kokande vatten. Låt ånga ca 20 minuter och servera sedan med dumplingsås (gör egen eller fuska som jag brukar göra och köp färdig) och lite sesamfrön.
Foto: Två rum och kök
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar