torsdag 11 oktober 2012

Dumplings på mitt eget vis

Dumplings kan verkligen göras på många sätt. Allt efter eget tycke och smak, och man kan fylla dom små knytena med nästan vad som helst. Själv gillar jag bäst Dumplings på nöt och fläskfärs 50/50 eller tofu. Dumplingsplattor och bambuångare finns att köpa på asiatiska matbutiker för en billig slant.

Foto: Två rum och kök

Här kommer ett av mina recept.

0,5 kg blandfärs (helst 50/50 nöt fläsk)
0,5 röd chili, finhackad
2 vitlöksklyftor, hackade
2 msk soya
4 msk riven färsk ingefära
15 små salladslökar, finhackade
2 krukor koriander, hackad
2 pak choi, finhackad (asiatisk kål, inte nödvändig att ha med)
1 förpackning färska böngroddar, hackade

Fräs färs och ha sedan i lök och vitlök. Blanda i resterande men spar koriandern och lägg ner i slutet.
Lägg ut färsen i mitten av dumplingsplattan och stryk lite vatten runt kanterna innan du trycker ihop degen och formar till en dumpling.
Lägg sedan på antingen bananblad eller smörpapper i bambuångaren och placera över en kastrull med kokande vatten. Låt ånga ca 20 minuter och servera sedan med dumplingsås (gör egen eller fuska som jag brukar göra och köp färdig) och lite sesamfrön.


Foto: Två rum och kök

Inga kommentarer: