Första gången vi åt middag hos våra vänner Johan och Karin bjöds det på denna rätt som efter det blivit lagad många gånger.
Fläskfilé med tryffelkantareller
Portioner: 4
ca 700 g fläskfilé
1
dl balsamvinäger
3 msk flytande honung
smör att steka i
salt
fling salt
svartpeppar
Tryffel kantareller
250
g rimmat sidfläsk
1,5 syrligt grönt äpple
200
g rensade trattkantareller eller gula kantareller
1
påse ruccola (ca 70 g)
Skala och finhacka vitlöken. Låt koka ihop med
balsamvinäger,
honung, 2 krm salt och 1 krm peppar, ca 3 minuter. Sätt ugnen
på
175°C. Putsa fläskfilén fri från hinnor. Bryn runt om i panna
i 1/2 msk smör
eller olja. Salta, peppra och pensla på lite sås.
Lägg köttet i en ugnssäker
form och stek i ugn 20–25 minuter
tills innertemperaturen når ca 67°C. Fintärna
fläsk och äpple.
Stek fläsk och kantareller knaprigt i panna och låt rinna av
på
papper. Blanda med äpple, tryffelolja och rucola. Skiva fläskfilén
och
ringla över såsen. Toppa med tryffelkantarellerna. Strö över
lite flingsalt och
svartpeppar.
Servera med potatisgratäng.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar