tisdag 9 oktober 2012

Fläskfilé med tryffelkantareller


Första gången vi åt middag hos våra vänner Johan och Karin bjöds det på denna rätt som efter det blivit lagad många gånger. 


















Fläskfilé med tryffelkantareller 
Portioner: 4
ca 700 g fläskfilé

2 vitlöksklyftor

1 dl balsamvinäger 

3 msk flytande honung

smör att steka i

salt 

fling salt

svartpeppar

Tryffel kantareller

250 g rimmat sidfläsk 

1,5 syrligt grönt äpple

200 g rensade trattkantareller eller gula kantareller

2-3 tsk tryffelolja

1 påse ruccola (ca 70 g)


Skala och finhacka vitlöken. Låt koka ihop med balsamvinäger,
honung, 2 krm salt och 1 krm peppar, ca 3 minuter. Sätt ugnen
på 175°C. Putsa fläskfilén fri från hinnor. Bryn runt om i panna
i 1/2 msk smör eller olja. Salta, peppra och pensla på lite sås.
Lägg köttet i en ugnssäker form och stek i ugn 20–25 minuter
tills innertemperaturen når ca 67°C. Fintärna fläsk och äpple.
Stek fläsk och kantareller knaprigt i panna och låt rinna av på
papper. Blanda med äpple, tryffelolja och rucola. Skiva fläskfilén
 och ringla över såsen. Toppa med tryffelkantarellerna. Strö över
lite flingsalt och svartpeppar. 
Servera med potatisgratäng.


Inga kommentarer: