tisdag 9 oktober 2012

En het chili i höstrusket

Det klart mest spridda receptet bland mina vänner... 
Godaste chilin att göra en höstruskig dag om ni är ett större gäng
som ska äta ihop. Starta tidigt, så chilin får putta ihop sig ordentligt
innan ni ska äta. Bon Appetit!


Foto: Två rum och kök

Chili

2 kg högrev, putsat och skuret i 2x2cm kuber
3 pkt strimlat bacon
6 st tärnad gul lök
1 st vitlök, tunnskivad
2 hg rotselleri, fint tärnad
2 st fint tärnad morot
6 st tärnade röda paprikor
3 st urkärnad, hackad röd chili
2 brk passerad tomat
3 st mörk oxbuljong tärningar
4 msk tomatpuré
2 msk timjan
2 msk paprikapulver
2 msk basilika
1 msk spiskummin
4 st lagerblad
2 tsk hickory liquid smoke
2 dl flytande honung
1/2 dl kinesisk soya
1 l folköl

salt & peppar
smör

Bryn kött och fräs bacon. Tillsätt grönsaker, krydda och tillsätt övrigt. Låt koka upp och låt skjud 4-5 timmar tills köttet är riktigt mört.

Servera med nachos, gräddfil, riven ost, jalapenos, svarta bönor och öl.

Smaklig spis!



Inga kommentarer: