tisdag 30 oktober 2012

Pumpasoppa med kokosmjölk och chili

Inspirationen till den här soppan hittade jag när jag åt lunch på ett litet franskt café i West Village. Soppan serverades med ljuvligt, varmt, nybakat bröd och smakade fantastiskt en regnig dag på Manhattan.

Bild: Två rum och kök

4 pers

1 butternutpumpa, skalad och tärnad
1 gul lök
1 msk smör
1 msk rapsolja
11/2 vitlöksklyfta, finhackad
0,5 röd chili
2 burkar kokosmjölk
1 l vatten
2 msk färsk riven ingefära
1 tsk torkad ingefära
1,5 msk hela korianderfrön, stötta
2 msk hela spiskumminfrön, stötta
Salt och peppar

Ugns rosta pumpan tillsammans med vitlöken på 175grader i ca 20 minuter.
Fräs, lök, chili och kryddor i smör och olja utan att det tar färg. Ner med allt i en stor kastrull och tillsätt resterande ingredienser. Koka ca 20-25 minuter utan lock.
Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar.
Tillsätt ev. lite vatten om soppan blir för tjock
Strö över några spiskumminfrön och servera med ett gott nybakat bröd.

Inga kommentarer: