fredag 9 november 2012

Skagentoast med dill och pepparrot

Majonäs är verkligen ingen svårighet att göra. Och det tar verkligen inte lång stund heller. Max 5 minuter från det att du börjar, tills det att den är klar.
Brukar köra 2 äggulor och 1,5 tsk dijonsenap ner i en matberedare. Kör igång på full hastighet och tillsätt i en tunn stråle rapsolja tills du har en fast och fin mayo. Tillsätt salt, peppar och 1 tsk citronsaft och den är klar. Tänk på att ha alla ingredienser i samma temperatur.

4 pers


Till skagenröran brukar jag köpa handskalade räkor på burk. -Skala själv är inte min grej. 
Häll av räkorna ( ca 240g ordentligt avrunna) och blanda ner i majonäsen. 
Tillsätt:
0,5 dl finhackad färsk dill
3-4 msk färsk finriven pepparrot
salt och peppar 
smaka ev. av med lite chilisås eller srirachasås

Stek smörade skivor surdegsbröd i grillpanna. Toppa gärna skagenröran med löjrom, rödlök, citronklyfta och en dillkvist.

Inga kommentarer: