När jag första gången var på Magnolia Bakery på Bleecker street i New York blev jag kär. Efter att ha tryckt i mig två stora vaniljcupcakes, letade jag rätt på New Yorks största (?) bakbutik och köpte på mig muffinsformar och tillbehör och fyllde halva resväskan.
Hittade med hjälp av Google receptet på frostingen från bageriet och satte igång att baka direkt jag kom hem...
Hittade med hjälp av Google receptet på frostingen från bageriet och satte igång att baka direkt jag kom hem...
Här kommer det första receptet jag gjorde.
4
msk kakao av bra kvalitet
1
dl kokande vatten
3
dl vetemjöl
2
tsk bakpulver
1
tsk salt
2,5
tsk vaniljsocker
100
g smör
1,5
dl strösocker
2
ägg
200g
mörk choklad av bra kvalitet
Blanda ned kakaon i det heta
vattnet och rör tills all kakao är upplöst.
Låt svalna.
Blanda mjöl, bakpulver, salt och
vaniljsocker i en skål.
Vispa smöret och sockret riktigt
mjukt med en elvisp, tillsätt äggen,
ett i taget. Häll i
mjölblandningen och rör tills allt är ordentligt blandat.
Hacka chokladen och tillsätt den
sist tillsammans med vattnet med
kakaon.
Sätt i muffinsformar i en
muffinsplåt och fyll dem till 2/3.
Grädda mitt i ugnen i 175 grader
i ca 20 minuter.
Magnolias Vanilj frosting (mått översatta av Anette Rosvall)
225g rumstempererat smör
16-18 dl florsocker
ca 1 dl mjölk
2 tsk vaniljsocker
Lägg smör, mjölk, vaniljsocker
och hälften av florsockret i en skål. Vispa ca 5 minuter med elvisp. Tillsätt
mer florsocker tills du har en smidig och bra konsistens för att breda/spritsa
på dina cupcakes.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar